ראיון עם דנה קוסטה

הכירו את דנה קוסטה - מנהלת מקצועית תחום אוטיזם בעמותה

דנה קוסטה מצאה בעמותה את הבית המקצועי שבו תוכל לפתח את המקומות המקצועיים שאותם שאפה להעמיק. מסלול הקריירה שלה בעמותה מתחיל בשטח, ביחידת רחובות, עובר דרך עשור של צמיחה אדירה של היחידה, בין השאר תחת הנהלתה ומוביל אל תפקיד ניהולי בעמותה, שהיא שואפת לחבר כמה שיותר לשטח. שוחחנו עם דנה על מנת להכיר אותה ואת דרכה קצת יותר.

ספרי לנו על דרכך המקצועית ועל השתלבותך בעמותה.
בהכשרתי אני פסיכולוגית התפתחותית, כאשר עוד בלימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה ידעתי שאני נמשכת לעבודה עם ילדים ולגיל הרך.  כשלמדתי לתואר שני, האוטיזם היה הרבה פחות במודעות ממה שהוא כיום ולכן הוא לא תפס הרבה משקל בלימודים. עם השנים והעליה בשכיחות האבחון זה התחיל לתפוס נתח הרבה יותר משמעותי בתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית, באקדמיה ובעבודה היומיומית.

לעמותה הגעתי אחרי מספר שנים במכון להתפתחות הילד, שם עסקתי באבחון וטיפול במגוון לקויות התפתחותיות ורגשיות שונות, אך ידעתי שהאוטיזם מרתק אותי ואני רוצה להתמקצע בתחום זה. יחידת רחובות אז הייתה יחידה מאד קטנה – 5 גנים בסך הכל, ואני נכנסתי לגן חדש שנפתח באותה שנה. הכל היה קטן ואינטימי ודרך העבודה הייתה די שונה ביחס למה שקורה היום בשטח מבחינת גודל היחידות. התחלתי כרכזת גן ביחידת רחובות לפני כ-11 שנים זו השנה ה-12 שלי בעמותה.

מה ההבדלים העיקריים שמצאת בין צורת העבודה בעמותה לבין זו שבמכון להתפתחות הילד?
המכון הוא סוג של תחנת מעבר – הילדים והמשפחות מגיעים לתקופות קצרות יחסית וממשיכים הלאה. ברגע שהם מקבלים השמה, המענה מתקבל בעיקר במסגרת. יש גם הרבה מגבלות של קופת החולים שהופכות את הטיפולים לקצרי מועד. בעמותה ידעתי שאוכל לקחת חלק בתהליכים ארוכי טווח, כאשר ליוויתי ילד ומשפחה במשך שנה לפחות ואף הרבה יותר מזה.

בשנותיך ביחידת רחובות – מה היה תהליך ההתפתחות של היחידה ושלך?
הייתי רכזת גן במשך 4 שנים ואז מנהלת היחידה עזבה ואני התמניתי לתפקיד. 6 שנים הייתי מנהלת היחידה, ובזמן זה היחידה גדלה מאוד והתפתחה במובן המקצועי. כשסיימתי את תפקידי, היו כבר 17 גנים והיחידה התרחבה לנס ציונה וישובים נוספים באזור. בספטמבר 2019 התמניתי לתפקיד של מנהלת מקצועית תחום אוטיזם במטה העמותה.

מה משמעות התפקיד "מנהלת מקצועית תחום אוטיזם", ומה את מבקשת להביא אליו?
מדובר באחריות על כל הפן המקצועי וניהול המטה המקצועי– כולל קשר עם השטח, פיתוח ולמידה, שימור וקידום הרמה המקצועית ועוד.

החזון שלי בקבלת התפקיד היה להביא איתי את המקום של החיבור לשטח – זה שצמחתי בעמותה ומילאתי תפקידים שונים ויש לי היכרות עם השטח והמורכבות שלו. הרצון שלי הוא שהתהליכים המובילים בעמותה יהיו בחיבור מאד חזק לשטח ובשיתוף של גורמי שטח ומטה. תהליכי ההתמקצעות בעמותה עברו ועוברים תהליך מדהים, וזה משליך על מה שאפשר להציע לעובדים ברמה האישית והמקצועית. אני שמחה להיות חלק מהתנועה הזאת ולהמשיך למצוא פתרונות יצירתיים שפועלים לטובת כולם.

 

פוסטים נוספים

בתקוה לימים טובים יותר

סיכום שנת 2023 בצל המלחמה

המלחמה שפרצה ב-7 באוקטובר החלה זמן קצר מאוד לאחר תחילת שנת הלימודים. בשנת שגרה, זהו זמן המוקדש בדרך כלל להכרת הילדים ולהכנת תוכניות עבודה שנתיות. המלחמה העמידה אותנו בפני אתגרים שלא ידענו...